Peuterspeelgroep

Een kind is van nature actief, nieuwsgierig én wil leren. Voor peuters valt er nog veel te ontdekken. We geven je kind ruimte zich te ontwikkelen en grenzen te verleggen. We werken met uitdagende thema’s (deze proberen we zoveel mogelijke te gelijk te laten lopen als bij de kleuterklassen) en activiteiten die je peuter aanspreekt. Knutselen, gymmen, spelletjes in de kring, muziek en spelen met leeftijdsgenootjes. En natuurlijk speelt je kind met zijn vriendjes ook buiten op het afgeschermde plein. Hier kunnen de kinderen hartenlust ravotten.

Op de peuterspeelgroep wordt je kind zelfstandiger en wordt het spelenderwijs voorbereid op het onderwijs binnen ons IKC. De stap is minder groot en veel natuurlijker, omdat we nauw samenwerken met de juffen van de groepen 1 en 2 en het gebouw is bekend voor uw kind.

De peuterspeelgroep is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend. Mocht uw kind een VVE indicatie gekregen hebben via het consultatie bureau dan kunt uw kind spelen op maandag en dinsdag middag en donderdag en vrijdagmorgen.

De peuters zijn bij ons welkom van 2 tot 4 jaar.