Nieuws

02-10-2024

Kinderboekenweek 2024

Op woensdag 2 oktober openden we met heel ons IKC de Kinderboekenweek rondom het thema 'Eigenwijs'. Veel kinderen, meesters en juffen hadden zich lekker eigenwijs gekleed. Drie kinderen uit groep 8 speelden het verhaal uit het boek 'Een jurk met zakken' uit, terwijl het werd voorgelezen. Daarna was er een officieel moment. Onze wethouder van onderwijs, Arjan Kosten, mocht onze nieuwe bibliotheek (behorend bij het project 'Bibliotheek op school') openen door een inpakte boekenkast met nieuwe boeken te onthullen. Hij had zelf ook een nieuw boek bij zich als cadeau. De jarige kinderen van ons IKC mochten de confetti ploppers bedienen voor nog meer feesteffect.

Lees meer
23-09-2024

Bezoek bakkerij

De groepen 1 en 2 van ons IKC zijn onlangs op bezoek geweest bij Bakkerij Vlot. De bakker heeft de kinderen eerst laten zien welke soorten brood en meel er zijn. Vervolgens zijn ze door de bakkerij gelopen en hebben ze de rijskast, de mixers en ovens gezien. In de winkel liet de bakker nog zien wat er allemaal verkocht wordt. Alle kinderen kregen aan het einde nog twee lekkere versgebakken krentenbolletjes mee. Dit bezoek was helemaal voor de bakker!! Met dank aan Bakkerij Vlot.

Lees meer
04-09-2024

Opening 1e thema Samen op Aarde 2024-2025

Vanmorgen zijn de thema's van Samen op Aarde geopend in de hal van ons IKC. De groepen 4 en 5 hebben gehoord over het thema 'het begin'. Aan de orde kwamen o.a. de schepping en de ongewervelde en gewervelde dieren. Ze kregen bezoek van een levensechte kwal en er werd een kwallenkwis gedaan voordat de opening werd afgesloten met de kwallendans. In de groepen 6, 7 en 8 werd gesproken over Australië en Nieuw Zeeland. Het thema 'de Maori's' werd geïntroduceerd. De haka kwam langs, de Kiwi, maar ook een echt schaap en zelf een kangeroe bezochten de kinderen. Na de kangeroedans werd de opening afgesloten. De komende weken staan in het teken van deze thema's. Veel plezier.

Lees meer
02-09-2024

Verkoelende versnapering

Een warme start van deze week. Gelukkig konden we vanmiddag even afkoelen met een heerlijk ijsje. Bedankt Ouderraad!!

Lees meer
27-08-2024

Start cursusjaar 2024-2025

Na de startgesprekken van afgelopen vrijdag- en maandagochtend, zijn we gistenmiddag weer gestart met een nieuw cursusjaar. We wensen alle kinderen, ouders en medewerkers van ons IKC een mooi en kleurrijk cursusjaar toe.

Lees meer
12-07-2024

Groep 8 afscheid

De afgelopen weken waren er verschillende activiteiten in de groepen 8. Zo werd er afscheid genomen van juf Willy met een Ibiza feest, werden de musicals opgevoerd, was er een dag met sport- en spelactiviteiten die afgesloten werden met een frietje en een ijsje, maar ook het moment dat de rode loper werd uitgerold voor alle kinderen van groep 8 op hun laatste lesdag. Tijdens de afscheidsavond werd er van alle kinderen officieel afscheid genomen. Dank voor alles!! We wensen onze kanjers van groep 8 veel succes toe op het voortgezet onderwijs. Maar eerst een fijne en gezellige vakantie.

Lees meer
21-06-2024

Meesters- en juffendag 2024

Vandaag was het meesters- en juffendag/ zomerfeest!! De hele ochtend waterspelletjes doen bij de peuters en de groepen 1 t/m 3, terwijl de groepen 4 t/m 8 de EK vossen zochten in de wijk rondom ons IKC om zo een puzzel op te lossen. Ook was er voor iedereen iets lekkers zoals popcorn en ijs. Het was een gezellige feestochtend. Iedereen die heeft meegeholpen willen we hartelijk danken!!

Lees meer
03-06-2024

Gefeliciteerd met verkeersexamen 2024

De kinderen van de groepen 7 hebben afgelopen vrijdag hun praktisch verkeersexamen afgelegd. Samen met het theoretisch examen dat eind maart is afgenomen vormt dit het totale verkeersexamen. Wij zijn dan ook trots om te vermelden dat alle kinderen vandaag met hun diploma naar huis zijn gegaan. Van harte gefeliciteerd allemaal!!

Lees meer
28-05-2024

IKC Reis 2024

Vanmorgen zijn alle kinderen op IKC reis gegaan. De groepen 1 en 2 naar Avonturenboerderij Molenwaard, de groepen 3 en 4 naar Blijdorp, de groepen 5, 6 en 7 naar Ouwenhands Dierenpark en de groepen 8 zijn met de fiets naar het Klimbos in Dordrecht gegaan. Een fijne dag allemaal!!

Lees meer
24-05-2024

Jummie...een lekkere traktatie

Vandaag zijn alle kinderen van ons IKC Beatrix getrakteerd op heerlijke koekkruimels. Dit omdat iedereen zo goed zijn best had gedaan met de onlangs gehouden stroopwafel actie. De kinderen hebben genoten van deze traktatie.

Lees meer