Nieuws

12-02-2024

Leerlingen aanmelden 2024

Lees meer
08-02-2024

Lancering Kinderkrant Drechtsteden in Papendrecht

Vanmorgen werd in groep 7b de Kinderkrant Drechtsteden in Papendrecht gelanceerd. De krant werd uitgedeeld door wethouder Arjan Kosten en kinderkrant oprichtster Linda te Veldhuis. We zijn er trots op dat Caitlyn, leerlinge uit deze groep, in deze eerste editie staat. Zij ontving in het najaar van 2023 het Papendrechts jeugdlintje. De krant verschijnt maandelijks voor de groepen 5 t/m 8 en bevordert het plezier in lezen en de betrokkenheid van de kinderen met hun woonplaats en regio. Veel leesplezier!!

Lees meer
30-01-2024

Mad Science 2024

Op woensdag 24 januari werden de kinderen van ons IKC getrakteerd op een spectaculaire show van Mad Science. Een (verstrooide) professor kwam allerlei bijzondere dingen vertellen en laten zien. Zo werd bijvoorbeeld de vraag gesteld of de kinderen Isaac Newton kennen en werd er o.a. ingezoomd op zijn ontdekking van zwaartekracht. Meer weten en doen? Dat kan met het aanbod na lestijd dat binnenkort start voor de kinderen van ons IKC. De kinderen worden 6 weken lang meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties. Elke week staat een nieuw thema centraal. Uiteraard gaat ook iedereen zelf aan de slag als een echte wetenschapper! Opgeven kan via https://inschrijven.mad-science.nl/activity/7790 (groep 1 en 2) of https://inschrijven.mad-science.nl/activity/7791 (groep 3 t/m 8).

Lees meer
10-01-2024

Nieuw thema bovenbouw

Het nieuwe thema van de bovenbouw van onze methode wereldverkenning Samen op Aarde is: 'De Ottomanen'. Zowel tijdens het Ottomaanse rijk als in het Turkije van tegenwoordig, spelen grazers als paarden en geiten een rol. Koe en Schaap kwamen op bezoek en hebben de kinderen middels een lied en rap uitgelegd hoe de spijsvertering van herkauwers werkt. In de klas konden de kinderen deze info gelijk gebruiken door het spelen van een Kahoot waarin deze informatie terugkwam. Met een vergrootglas hebben zij gekeken naar echt schapenwol en hier proefjes mee gedaan. Ook hebben de kinderen baklava geproefd! Het is aannemelijk dat baklava in Turkije of Griekenland is ontstaan en deze landen behoorden ooit tot het Ottomaanse Rijk!

Lees meer
10-01-2024

Nieuw thema middenbouw

Het nieuwe thema komende periode van de middenbouw van omze methode wereldverkenning Samen op Aarde is 'Weer en water'. Eén 1 van deze lessen zal gaan over Water en dieren. Vandaag kwam niemand minder dan Spongebob op bezoek op ons IKC Beatrix! Hij legde uit waarom hij een sponsdier is en ongewerveld.  Vervolgens deden de kinderen mee met een quiz: bij verschillende dieren moesten zij antwoord geven op de vraag of het dier gewerveld of ongewerveld is.Ook werd duidelijk dat synthetische sponzen in het huishouden gebruikt worden. Met zo'n spons hebben de kinderen vervolgens in de klas een proefje gedaan.
De opening werd uiteraard begonnen en afgesloten met het thema van Spongebob Squarepants, die de kinderen uit volle borst meezongen!

Lees meer
22-12-2023

Kerst 2023

Afgelopen week stond in het teken van kerst en met name de geboorte van Jezus, de Zoon van God. We mochten mooie kerstvieringen beleven in de Sionskerk. Tijdens de kerstvieringen is gecollecteerd voor Stichting Hoop voor Albanië en daarbij is 451 euro opgehaald. Een mooi bedrag waar verf van wordt gekocht om een school op te knappen. Dank voor uw gift. Vanmorgen waren en peuters en de groepen 1en 2 nog even samen in de hal waar het kerstverhaal nogmaals werd gedeeld.De Kika Korte Broek actie heeft tot nu toe 1230 euro opgeleverd. Een geweldig resultaat. U kunt nog doneren.
Tenslotte wensen wij u allen mooie, gezegende kerstdagen toe en een voorspoedig 2024.

Lees meer
18-12-2023

Kika korte broek 2023

Het is een verrassend gezicht zo midden in december, maar deze week (18-22 december) is het de bedoeling dat er op ons IKC veel leerlingen en leerkrachten van de bovenbouw rondlopen in een korte broek (en/of korte mouwen). Wij doen namelijk mee aan een actie van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).
Jaarlijks krijgen in Nederland bijna 600 kinderen kanker. Een op de vijf kinderen overleeft deze ziekte niet. KiKa streeft naar 100% genezing van kinderkanker. Door wetenschappelijk onderzoek ontdekken we steeds meer over kinderkanker en stijgt de overlevingskans van zieke kinderen. Daarom gaat in december heel Nederland in korte broek om zo geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker! Mocht u iets willen doneren, dan kunt u dat via deze link doen. Alle kleine beetjes helpen!

Lees meer
04-12-2023

Sint bezoekt ook in 2023 ons IKC

Vol verwachting klopt ons hart.....Vandaag was het een spannende en heel gezellig dag. We kregen hoog bezoek van Sint en zijn Pieten. Sint en Piet werden met een politieauto naar ons IKC gebracht. Daar werd duidelijk dat de gouden pepernoot weer terecht was en ook Bakpiet liet zich weer zien. Hij had een mooie taart voor Sint gemaakt. Nu alles weer goed was, kon het feest beginnen. De peuters en de groepen 1 t/m 4 konden genieten van bijeenkomst met Sint en zijn Pieten, waar ook hulppieten uit de groepen 5 t/m 8 bij aanwezig waren. De groepen 5 t/m 8 pakten de surprises uit, nadat de gedichten waren voorgelezen. Een feestelijke dag. Dag Sint en Piet, tot volgend jaar!!

Lees meer
29-11-2023

O, kom er eens kijken....

O kom er eens kijken....... wat een rommel. De Pieten hebben vannacht ons IKC bezocht om de schoenen te vullen, maar o,o,o wat hebben ze ook een enorme rommel gemaakt. Gelukkig hebben de kinderen het weer snel allemaal opgeruimd en iets lekkers van Sint en Piet gevonden. Dank u Sinterklaasje!!

Lees meer
28-11-2023

Pietenochtend 2023

Vrijdagochtend 24 november hebben de peuters en de groepen 1,2 en 3 een gezellige pietenochtend gehad. De kinderen kwamen verkleed als sintjes en pietjes naar ons IKC. De hele ochtend hebben ze verschillende activiteiten gedaan, zoals klimmen in het speellokaal, een pietendiploma kleuren, sintbingo en verschillende leuke spelletjes. Het was een drukke ochtend voor onze kleine sintjes en pietjes. Moe maar voldaan ging iedereen naar huis met een welverdiend pietendiploma.

Lees meer