Nieuws

26-03-2024

Geslaagd voor theoretisch verkeersexamen 2024

Hoera!!! Alle kinderen van groep 7 zijn geslaagd voor hun theoretisch verkeersexamen. Op naar het praktijkexamen in mei.

Lees meer
26-03-2024

Kamp groep 8 in 2024

Vanmorgen zijn alle kinderen van groep 8 de bus ingestapt om naar hun kamplocatie in Hattem te gaan. Tot en met donderdag gaan ze daar genieten van hun groep 8 kamp. Een fijn kamp toegewenst!!

Lees meer
21-03-2024

Boomfeestdag 2024

Tijdens de boomfeestdag op 20 maart 2024 was er ook in Papendrecht volop aandacht voor het landelijke thema 'Opgroeien met bomen'. 21 leerlingen van groep 7a van IKC Beatrix plantten vandaag 7 gele treurwilgen in Randwijk.
Er is gekozen voor deze bomen omdat ze goed in de omgeving passen. Bovendien komt dit type bomen hier ook van nature voor en doen ze het in onze gemeente ook goed. Wethouder Jan Dirk van der Borg assisteerde twee leerlingen bij het plaatsen van de eerste boom.

Lees meer
20-03-2024

Opening thema Samen op Aarde

Vanmorgen is weer het nieuwe thema van onze wereldverkenningsmethode Samen op Aarde geopend. Bij de groepen van de middenbouw gaat het nieuwe thema over 'Van ridders tot ruimtevaart'. Ridder Roderick uit de Middeleeuwen belandde op ons IKC. Roderick woont in een kasteel en vertelde ons hier veel over. Maar....we kregen nog meer bezoek. Terwijl Roderick ons uitlegde wat een gracht is en waar de torens van een kasteel voor dienen, kwam er opeens een astronaut de zaal binnen, astronaut Andrea! Roderick gelooft zijn oren niet als hij Andrea hoort vertellen over raketten en het bezoeken van de maan. Dat kan toch helemaal niet?!
De groepen 6 t/m 8 houden zich de komende periode bezig met het thema 'De Nieuwe Tijd'. Dit beslaat de periode van 1500 tot 1800. Tijdens de Renaissance komt de wetenschap en techniek op. Vandaag was Professor Dokter Testkees bij ons op het IKC. Hij deed allerlei proefjes die te maken hebben met zwaartekracht en luchtdruk. De kinderen gaan in de klas zelf ook proefjes doen!

Lees meer
12-02-2024

Leerlingen aanmelden 2024

Lees meer
08-02-2024

Lancering Kinderkrant Drechtsteden in Papendrecht

Vanmorgen werd in groep 7b de Kinderkrant Drechtsteden in Papendrecht gelanceerd. De krant werd uitgedeeld door wethouder Arjan Kosten en kinderkrant oprichtster Linda te Veldhuis. We zijn er trots op dat Caitlyn, leerlinge uit deze groep, in deze eerste editie staat. Zij ontving in het najaar van 2023 het Papendrechts jeugdlintje. De krant verschijnt maandelijks voor de groepen 5 t/m 8 en bevordert het plezier in lezen en de betrokkenheid van de kinderen met hun woonplaats en regio. Veel leesplezier!!

Lees meer
30-01-2024

Mad Science 2024

Op woensdag 24 januari werden de kinderen van ons IKC getrakteerd op een spectaculaire show van Mad Science. Een (verstrooide) professor kwam allerlei bijzondere dingen vertellen en laten zien. Zo werd bijvoorbeeld de vraag gesteld of de kinderen Isaac Newton kennen en werd er o.a. ingezoomd op zijn ontdekking van zwaartekracht. Meer weten en doen? Dat kan met het aanbod na lestijd dat binnenkort start voor de kinderen van ons IKC. De kinderen worden 6 weken lang meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties. Elke week staat een nieuw thema centraal. Uiteraard gaat ook iedereen zelf aan de slag als een echte wetenschapper! Opgeven kan via https://inschrijven.mad-science.nl/activity/7790 (groep 1 en 2) of https://inschrijven.mad-science.nl/activity/7791 (groep 3 t/m 8).

Lees meer
10-01-2024

Nieuw thema bovenbouw

Het nieuwe thema van de bovenbouw van onze methode wereldverkenning Samen op Aarde is: 'De Ottomanen'. Zowel tijdens het Ottomaanse rijk als in het Turkije van tegenwoordig, spelen grazers als paarden en geiten een rol. Koe en Schaap kwamen op bezoek en hebben de kinderen middels een lied en rap uitgelegd hoe de spijsvertering van herkauwers werkt. In de klas konden de kinderen deze info gelijk gebruiken door het spelen van een Kahoot waarin deze informatie terugkwam. Met een vergrootglas hebben zij gekeken naar echt schapenwol en hier proefjes mee gedaan. Ook hebben de kinderen baklava geproefd! Het is aannemelijk dat baklava in Turkije of Griekenland is ontstaan en deze landen behoorden ooit tot het Ottomaanse Rijk!

Lees meer
10-01-2024

Nieuw thema middenbouw

Het nieuwe thema komende periode van de middenbouw van omze methode wereldverkenning Samen op Aarde is 'Weer en water'. Eén 1 van deze lessen zal gaan over Water en dieren. Vandaag kwam niemand minder dan Spongebob op bezoek op ons IKC Beatrix! Hij legde uit waarom hij een sponsdier is en ongewerveld.  Vervolgens deden de kinderen mee met een quiz: bij verschillende dieren moesten zij antwoord geven op de vraag of het dier gewerveld of ongewerveld is.Ook werd duidelijk dat synthetische sponzen in het huishouden gebruikt worden. Met zo'n spons hebben de kinderen vervolgens in de klas een proefje gedaan.
De opening werd uiteraard begonnen en afgesloten met het thema van Spongebob Squarepants, die de kinderen uit volle borst meezongen!

Lees meer
22-12-2023

Kerst 2023

Afgelopen week stond in het teken van kerst en met name de geboorte van Jezus, de Zoon van God. We mochten mooie kerstvieringen beleven in de Sionskerk. Tijdens de kerstvieringen is gecollecteerd voor Stichting Hoop voor Albanië en daarbij is 451 euro opgehaald. Een mooi bedrag waar verf van wordt gekocht om een school op te knappen. Dank voor uw gift. Vanmorgen waren en peuters en de groepen 1en 2 nog even samen in de hal waar het kerstverhaal nogmaals werd gedeeld.De Kika Korte Broek actie heeft tot nu toe 1230 euro opgeleverd. Een geweldig resultaat. U kunt nog doneren.
Tenslotte wensen wij u allen mooie, gezegende kerstdagen toe en een voorspoedig 2024.

Lees meer