Nieuws

12-07-2024

Groep 8 afscheid

De afgelopen weken waren er verschillende activiteiten in de groepen 8. Zo werd er afscheid genomen van juf Willy met een Ibiza feest, werden de musicals opgevoerd, was er een dag met sport- en spelactiviteiten die afgesloten werden met een frietje en een ijsje, maar ook het moment dat de rode loper werd uitgerold voor alle kinderen van groep 8 op hun laatste lesdag. Tijdens de afscheidsavond werd er van alle kinderen officieel afscheid genomen. Dank voor alles!! We wensen onze kanjers van groep 8 veel succes toe op het voortgezet onderwijs. Maar eerst een fijne en gezellige vakantie.

Lees meer
21-06-2024

Meesters- en juffendag 2024

Vandaag was het meesters- en juffendag/ zomerfeest!! De hele ochtend waterspelletjes doen bij de peuters en de groepen 1 t/m 3, terwijl de groepen 4 t/m 8 de EK vossen zochten in de wijk rondom ons IKC om zo een puzzel op te lossen. Ook was er voor iedereen iets lekkers zoals popcorn en ijs. Het was een gezellige feestochtend. Iedereen die heeft meegeholpen willen we hartelijk danken!!

Lees meer
03-06-2024

Gefeliciteerd met verkeersexamen 2024

De kinderen van de groepen 7 hebben afgelopen vrijdag hun praktisch verkeersexamen afgelegd. Samen met het theoretisch examen dat eind maart is afgenomen vormt dit het totale verkeersexamen. Wij zijn dan ook trots om te vermelden dat alle kinderen vandaag met hun diploma naar huis zijn gegaan. Van harte gefeliciteerd allemaal!!

Lees meer
28-05-2024

IKC Reis 2024

Vanmorgen zijn alle kinderen op IKC reis gegaan. De groepen 1 en 2 naar Avonturenboerderij Molenwaard, de groepen 3 en 4 naar Blijdorp, de groepen 5, 6 en 7 naar Ouwenhands Dierenpark en de groepen 8 zijn met de fiets naar het Klimbos in Dordrecht gegaan. Een fijne dag allemaal!!

Lees meer
24-05-2024

Jummie...een lekkere traktatie

Vandaag zijn alle kinderen van ons IKC Beatrix getrakteerd op heerlijke koekkruimels. Dit omdat iedereen zo goed zijn best had gedaan met de onlangs gehouden stroopwafel actie. De kinderen hebben genoten van deze traktatie.

Lees meer
15-05-2024

Mooie prestatie korfbaltoernooi 2024

Vanmiddag vond het schoolkorfbaltoernooi plaats, waar verschillende scholen/ kindcentra aan meededen. In de catergorie 'groep 3/4' mochten de kinderen van ons IKC de finale spelen. Met een mooi welverdiende 2e plaats ging deze ploeg naar huis. Goed gedaan en gefeliciteerd met deze 2e plaats. En ook de teams die buiten de prijzen vielen hebben natuurlijk hun sportieve inspanningen getoond. Ook dat is een mooie prestatie!!

Lees meer
26-04-2024

Koningsspelen 2024

Feest vandaag!! Koningsspelen 2024. Na een spetterende opening op het plein en een heerlijk ontbijt, hebben de kinderen vanmorgen allerlei verschillende activiteiten gedaan zoals: voetballen, dansen, muziek, atletiek, korfbal en gymnastiek. Er werd heerlijk bewogen en goed meegedaan. Iedereen heeft genoten. Dank aan iedereen die heeft meegeholpen. De kinderen hebben een mooi feest gehad. Een fijne meivakantie toegewenst.

Lees meer
24-04-2024

Gastles Tweede Wereldoorlog 2024

De laatste 2 weken voor de meivakantie besteden de groepen 7 en 8 aandacht aan de Tweede Wereldoorlog. Gisteren hebben in de bovenbouw groepen gastsprekers van het Landelijk Steunpunt WOII-Heden gesproken. De kinderen waren diep onder de indruk, enkele reacties:
'Het kwam heel erg bij mij binnen. Hij vertelde het op een manier waardoor je erin meegesleurd wordt.'
'Ik vond het mooi toen hij zei dat ze alle vrijheden van je af kunnen pakken, behalve wat je denkt.'
'Het maakte indruk op mij dat ze vluchtelingen in huis opvingen, terwijl ze bijna geen plek hadden.'
'Ik heb geleerd dat je altijd zelf moet nadenken en niet zomaar achter iemand moet aanlopen.'
'Als je ruzie hebt ben je soms heel boos, maar dan moet je de woede laten bezinken en vervolgens naar elkaar luisteren.'

Lees meer
29-03-2024

Pasen 2024

Gisteren vierden we in de groepen het Paasfeest, waar de dood en de opstanding van Jezus centraal stond. Tevens genoten we allemaal van een heerlijke lunch, waar veel ouders aan hebben meegeholpen. We danken al die ouders voor hun hulp. Mooie Paasdagen toegewenst!!

Lees meer
26-03-2024

Geslaagd voor theoretisch verkeersexamen 2024

Hoera!!! Alle kinderen van groep 7 zijn geslaagd voor hun theoretisch verkeersexamen. Op naar het praktijkexamen in mei.

Lees meer