Nieuws

04-12-2023

Sint bezoekt ook in 2023 ons IKC

Vol verwachting klopt ons hart.....Vandaag was het een spannende en heel gezellig dag. We kregen hoog bezoek van Sint en zijn Pieten. Sint en Piet werden met een politieauto naar ons IKC gebracht. Daar werd duidelijk dat de gouden pepernoot weer terecht was en ook Bakpiet liet zich weer zien. Hij had een mooie taart voor Sint gemaakt. Nu alles weer goed was, kon het feest beginnen. De peuters en de groepen 1 t/m 4 konden genieten van bijeenkomst met Sint en zijn Pieten, waar ook hulppieten uit de groepen 5 t/m 8 bij aanwezig waren. De groepen 5 t/m 8 pakten de surprises uit, nadat de gedichten waren voorgelezen. Een feestelijke dag. Dag Sint en Piet, tot volgend jaar!!

Lees meer
29-11-2023

O, kom er eens kijken....

O kom er eens kijken....... wat een rommel. De Pieten hebben vannacht ons IKC bezocht om de schoenen te vullen, maar o,o,o wat hebben ze ook een enorme rommel gemaakt. Gelukkig hebben de kinderen het weer snel allemaal opgeruimd en iets lekkers van Sint en Piet gevonden. Dank u Sinterklaasje!!

Lees meer
28-11-2023

Pietenochtend 2023

Vrijdagochtend 24 november hebben de peuters en de groepen 1,2 en 3 een gezellige pietenochtend gehad. De kinderen kwamen verkleed als sintjes en pietjes naar ons IKC. De hele ochtend hebben ze verschillende activiteiten gedaan, zoals klimmen in het speellokaal, een pietendiploma kleuren, sintbingo en verschillende leuke spelletjes. Het was een drukke ochtend voor onze kleine sintjes en pietjes. Moe maar voldaan ging iedereen naar huis met een welverdiend pietendiploma.

Lees meer
21-11-2023

Bezoek visspecialist

In de groepen 6 t/m 8 wordt het thema 'De  Vikingen' behandeld. Daarom werd de Visspecialist Schot van Dijke in winkelcentrum de Westpolder bezocht.
Een interessant en leerzaam bezoek waar de ingewanden van een vis werden bekeken en natuurlijk verschillende soorten vis werden geproefd. We danken Visspecialist Schot van Dijke voor hun gastvrijheid!!

Lees meer
26-10-2023

Nieuw thema Samen op Aarde

Afgelopen woensdag hebben de openingen plaatsgevonden van de nieuwe thema's van Samen op aarde (onze methode voor Wereldverkenning).
Het nieuwe thema van de middenbouw is 'Schatten van de aarde'. Dit thema gaat o.a. over vulkanen. De kinderen van groep 7B hebben een lied gezongen over een eenzame vulkaan op een tropisch eiland. Gelukkig vond de vulkaan op het eind van het lied een maatje en stonden zij dan ook aan het eind van het lied samen vrolijk te dansen!

Bij de bovenbouw gaat het nieuwe thema over de Vikingen. De opening bestond uit een toneelstuk, gespeeld door 3 groep 8-leerlingen.

Lees meer
11-10-2023

Leerlingenraad 2023

Deze week kwam de leerlingenraad voor het eerst dit cursusjaar bij elkaar. We boffen ook dit jaar weer met enthousiaste en betrokken kinderen. Na de voorstelronde is er onder andere gesproken over hoe je met elkaar vergadert, het IKC reisje voor dit jaar en de fruitdag. Met het maken van deze mooie foto werd de leerlingenraad afgesloten. We wensen de leerlingenraad veel succes toe!

Lees meer
05-10-2023

Dag van de Leraar 2023

Vandaag is het de Dag van de Leraar (en 21 september was het de Dag van de Pedagogisch medewerker) en daarom hebben alle medewerkers iets lekkers bij de koffie gehad. We zijn ontzettend trots op al onze medewerkers en waarderen hun tomeloze inzet!!

Lees meer
04-10-2023

Kinderboekenweek 2023

Vandaag is de Kinderboekenweek begonnen met het thema 'Bij mij thuis'. Daarom hebben de kinderen vanmorgen een speurtocht door ons IKC gedaan. De jongste kinderen t/m groep 3 gingen op zoek naar prenten uit kinderboeken en de kinderen van de groepen 4 t/m 8 zijn op zoek gegaan naar afbeeldingen van genummerde huizen van verschillende leerkrachten. Zo konden ze een puzzel oplossen. Na lestijd was er nog een boekenmarkt in de speelzaal van ons IKC, waarvoor een klein bedrag leuke boeken werden verkocht. Het was een mooie start van de Kinderboekenweek. We hopen dat iedereen extra gaat lezen!
Heeft u trouwens ook de mooie huizen in onze hal gezien?? Speciaal gebouwd voor ons, passend bij het thema van de Kinderboekenweek.

Lees meer
27-09-2023

Verkeershelden!

Vanmorgen mochten de kinderen van groep 7A automobilisten uitroepen tot Verkeershelden. Deze actie, die in verschillende plaatsen wordt gehouden, was vandaag in de buurt van ons IKC. Op de Rembrandtlaan, ter hoogte van de BP, werden automobilisten aangehouden door een agent. Niet om te bekeuren, maar om deze automobilisten even later, door onze kinderen uit groep 7a, uit te roepen tot Verkeershelden. Daarvoor moesten zij wel een 'eed' afleggen en ondertekenen met drie punten; 'Ik rij vriendelijk', 'ik maak oogcontact' en 'ik pas mijn snelheid aan'. Met deze actie hopen we dat automobilisten zich nog meer bewust worden van hun rijgedrag, zeker in de buurt van scholen.

Lees meer
21-09-2023

Dag van de Pedagogisch Medewerker 2023

Vandaag is het de Dag van de pedagogisch medewerker. Daarom werden onze PM's vandaag verwend met een heerlijk lunchmomentje, dat ze zelf kunnen bereiden. We zijn trots op onze PM's, die elke dag weer klaar staan om de kinderen liefdevol op te vangen.

Lees meer