Nieuws

05-10-2023

Dag van de Leraar 2023

Vandaag is het de Dag van de Leraar (en 21 september was het de Dag van de Pedagogisch medewerker) en daarom hebben alle medewerkers iets lekkers bij de koffie gehad. We zijn ontzettend trots op al onze medewerkers en waarderen hun tomeloze inzet!!

Lees meer
04-10-2023

Kinderboekenweek 2023

Vandaag is de Kinderboekenweek begonnen met het thema 'Bij mij thuis'. Daarom hebben de kinderen vanmorgen een speurtocht door ons IKC gedaan. De jongste kinderen t/m groep 3 gingen op zoek naar prenten uit kinderboeken en de kinderen van de groepen 4 t/m 8 zijn op zoek gegaan naar afbeeldingen van genummerde huizen van verschillende leerkrachten. Zo konden ze een puzzel oplossen. Na lestijd was er nog een boekenmarkt in de speelzaal van ons IKC, waarvoor een klein bedrag leuke boeken werden verkocht. Het was een mooie start van de Kinderboekenweek. We hopen dat iedereen extra gaat lezen!
Heeft u trouwens ook de mooie huizen in onze hal gezien?? Speciaal gebouwd voor ons, passend bij het thema van de Kinderboekenweek.

Lees meer
27-09-2023

Verkeershelden!

Vanmorgen mochten de kinderen van groep 7A automobilisten uitroepen tot Verkeershelden. Deze actie, die in verschillende plaatsen wordt gehouden, was vandaag in de buurt van ons IKC. Op de Rembrandtlaan, ter hoogte van de BP, werden automobilisten aangehouden door een agent. Niet om te bekeuren, maar om deze automobilisten even later, door onze kinderen uit groep 7a, uit te roepen tot Verkeershelden. Daarvoor moesten zij wel een 'eed' afleggen en ondertekenen met drie punten; 'Ik rij vriendelijk', 'ik maak oogcontact' en 'ik pas mijn snelheid aan'. Met deze actie hopen we dat automobilisten zich nog meer bewust worden van hun rijgedrag, zeker in de buurt van scholen.

Lees meer
21-09-2023

Dag van de Pedagogisch Medewerker 2023

Vandaag is het de Dag van de pedagogisch medewerker. Daarom werden onze PM's vandaag verwend met een heerlijk lunchmomentje, dat ze zelf kunnen bereiden. We zijn trots op onze PM's, die elke dag weer klaar staan om de kinderen liefdevol op te vangen.

Lees meer
14-09-2023

Peuters bij kleuters op bezoek

De peuters zijn afgelopen dinsdag weer gestart met hun bezoek bij de kleuterklassen. Ze gaan wekelijks op dinsdag- en vrijdagochtend de dag beginnen in groep 1/2.

Lees meer
04-09-2023

Juf Greet 40 jaar in het onderwijs

Hoera, juf Greet is al 40 jaar juf. Gefeliciteerd!! Dat is een lange tijd. Daarom werd er afgelopen woensdag een feestje voor haar georganiseerd. Samen met de kinderen genoot ze van een heerlijke en feestelijke ochtend.

Lees meer
31-08-2023

Opening eerste thema Samen op Aarde

De midden- en  bovenbouw zijn begonnen aan hun eerste thema van onze Wereldverkenningsmethode 'Samen op aarde' en vandaag vonden de gezamenlijke openingen in de hal plaats. De middenbouw kreeg bezoek van Koe Boe en coole schaapje Mek.
De kinderen hebben echt schapenwol vast mogen houden (en ruiken!) en ze hebben geleerd dat van melk zuivelproducten wordt gemaakt. De muzikale schaapje Mek heeft nog een fantastisch optreden gegeven. De middenbouw gaat komende periode aan de slag met het thema Lang Geleden. Over de tijd van de jagers en de boeren die hierna kwamen en verbleven op 1 plek: de boerderij.

Lees meer
22-08-2023

Cursusjaar 2023-2024

Een nieuwe cursusjaar is weer aangebroken. Na de startgesprekken van afgelopen vrijdag en gisterenochtend, zijn de lessen gisterenmiddag gestart. We wensen iedereen een superfijn en leerzaam cursusjaar toe.

Lees meer
06-07-2023

Rode loper 2023

Deze week namen de groepen 8 afscheid van ons IKC. Traditiegetrouw mochten de kinderen na hun laatste lesdag over de rode loper het gebouw verlaten. We wensen deze kinderen een fijne vakantie toe en heel veel succes daarna op het voortgezet onderwijs.

Lees meer
30-06-2023

Afscheidsfeest groep 8 2023

Vandaag hebben de groepen 8 hun eindfeest gehad. Ze hebben in de PKC hallen heerlijk kunnen lasergamen, springen op een springkussen en een potje 'alles-bal' gespeeld. Daarna nog een heerlijk frietje en een snack gegeten op het plein met een ijsje als afsluiter. Het was een fijne en gezellige dag.

Lees meer