Nieuws

20-01-2023

Peuters bij kleuters op visite

Zo nu en dan gaan de peuters op bezoek bij de kleuters. Zo krijgen ze beetje bij beetje een indruk hoe het in een kleutergroep gaat en zo loopt de overgang naar de kleuters straks een stuk soepeler.

Lees meer
11-01-2023

Opening nieuw thema Samen op Aarde

Vanochtend hebben de kinderen van de midden- en bovenbouw de opening bijgewoond van het nieuwe thema Samen op aarde. De middenbouw kreeg bezoek van kikker Hoppy. Middels een quiz leerden zij veel over kikkers. Hoppy was toevallig vandaag jarig. We hebben met elkaar gedanst en gezongen.De bovenbouw kreeg bezoek van een Romeinse mevrouw Livia en van bij Mike. Mike was verdrietig, omdat de bij met uitsterven bedreigd wordt. 2 kinderen uit groep 8 hebben hem geïnterviewd en vervolgens hebben we met z'n allen het lied 'Red de bij' gezongen en gedanst om Mike op te vrolijken!

Lees meer
24-12-2022

Vacature onderwijs en opvang

We hebben momenteel een vacature voor een leerkracht in verband met een instroomgroep die we na de voorjaarsvakantie (6 maart 2023) willen opstarten. Ben je geïnteresseerd, klik dan gauw verder en bekijk de vacature. Ken je iemand die mogelijk geïnteresseerd is? Attendeer hem of haar dan op deze vacature. 
Verder zijn we per direct ook op zoek naar een pedagogisch medewerker die op maandag, dinsdag en donderdag bij ons kan werken in de opvang voor en na lestijd en tussen de middag. Klik hier voor meer info

Lees meer
22-12-2022

Kerstviering 2022

Woensdagavond 21 december hebben alle kinderen in hun eigen groep het kerstfeest gevierd. Heerlijk gezongen, geluisterd naar de kerstboodschap, gedichtjes opgezegd en gebeden. Daarnaast genoten van de gezelligheid. Buiten konden de ouders genieten van een bakje koffie, thee of warme chocolademelk, met dank aan de ouderraad.

Lees meer
20-12-2022

Juf Corrie neemt afscheid van groep 3

Vandaag was het de laatste dag dat juffie Corrie in groep 3 lesgaf. Daarom hadden de kinderen stiekem iets voor haar gemaakt en een lied ingestudeerd. Er was tevens geld ingezameld om een mooi cadeau te geven aan de juf. Juf Corrie wist helemaal van niets, dus was het een grote verrassing. Juf Corrie gaat na de kerstvakantie deels genieten van haar pensioen en zal ze een ochtend per week bij ons IKC andere werkzaamheden verrichten.

Lees meer
19-12-2022

Ice Break

Vanmorgen waren de kinderen van de groepen 5 t/m 8 te vinden bij Ice Break, op de locatie van TOP Tennis & Padel. Daar hebben ze heerlijk geschaatst, gesprongen op luchtkussens en een potje padel/tennis gespeeld. Het was een afwisselende en sportieve ochtend.

Lees meer
05-12-2022

Sint en Piet 2022

Sint en zijn Pieten zijn goed en wel gearriveerd bij ons IKC. Met een speciale editie van het IKC Beatrix Sinterklaasjournaal kon iedereen de spannende aankomst volgen. Nu barst hier het Sintfeest los. Welkom Sint en Piet, we maken er een leuke dag van!!

Lees meer
30-11-2022

Wat een rommel!!

Wat een puinhoop troffen we vanmorgen aan binnen ons IKC. De Rommelpieten hebben goed laten zien dat ze langs zijn geweest. De rommel was snel weer opgeruimd en de Pieten hadden gelukkig ook iets lekkers achtergelaten. Dank u wel Sint en Piet.

Lees meer
14-11-2022

Online rondleiding

In groep 6 t/m 8 werken we aan het thema de Egyptenaren. Deze groepen volgen een interactieve online rondleiding door de Egypte collectie van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. We hebben o.a. prachtige sarcofagen en ook mummies gezien. We hadden al veel geleerd over het Oude Egypte, maar nu weten we nóg meer!

Lees meer
05-10-2022

Kinderboekenweek 2022

Vanmorgen werden de kinderen verrast ontvangen op het plein met muziek, veel planten, dieren en 'echte' bijen. Via de rode loper mochten ze allemaal naar binnen. Daar vonden de kinderen een heuse trekker. Dit alles in het kader van de opening van de Kinderboekenweek met thema 'Gi-ga-groen'. Ook gedurende de ochtend werd er van alles gedaan; er werd voorgelezen, er was een insecten speurtocht, les over bijen, egels, duurzaamheid, greening the desert, buiten lekker op zoek naar watermonsters of met een vogelaar op stap. 

Lees meer