Nieuws

10-10-2019

TOET TOET

De peuters van onze peuterspeelgroep werken rondom het thema 'toet toet wat hoor ik daar'. Het kinderboek 'Boer Boris, hoe gaan we er heen' van Ted van Lieshout staat hierin centraal en sluit naadloos aan op het thema van de Kinderboekenweek: Reis mee! Om het nog echter te maken, kwam er een echte vrachtauto op bezoek. De peuters mochten achter het grote stuur zitten en lekker toeteren!! Wat een feest! TOET!

Lees meer
07-10-2019

Dag van de leraar en pedagogisch medewerker 2019

Afgelopen zaterdag was het de Dag van de Leraar en op 19 september jl de Dag van de Pedagogisch medewerker. Daarom hadden we vandaag iets lekkers voor bij de koffie. We zijn ontzettend trots op al onze juffen en meesters die bij ons IKC werken, zowel op de opvang als in het onderwijs.

Lees meer
02-10-2019

Opening Kinderboekenweek 2019

Vanmorgen hebben we op een ludieke wijze de Kinderboekenweek officieel geopend. Een aantal leerkrachten verscheen niet op ons IKC. We kregen te horen dat ze op vakantie waren. Gelukkig werden ze net op tijd teruggebracht, met een schitterende oude Amerikaanse auto. Ze stapten uit met spandoeken waarop stond: 'Ga je mee op reis?' en 'Reis je mee?', behorend bij het thema 'Reis mee' en 'Op reis' (chr. kinderboekenmaand). Toen alle kinderen van de groepen 4 t/m 8 binnen waren, mochten de kinderen van de groepen 1 t/m 3 buiten kijken naar die schitterende auto. Zij zagen vervolgens dat een aantal stagiaires met die auto op vakantie gingen. Goede reis! De Kinderboekenweek duurt tot en met 13 oktober.

Lees meer
25-09-2019

Start activiteiten na lestijd

De activiteiten die we na lestijd aanbieden zijn weer begonnen. De kinderen konden vanmiddag een zeepketting maken. Er ontstonden prachtige exemplaren. Binnenkort starten ook de overige activiteiten.

Lees meer
23-09-2019

Ter nagedachtenis

Vorig jaar werd Papendrecht opgeschrikt door een familiedrama. Bij dit drama zijn twee leerlingen van ons IKC omgekomen. Vandaag hebben we in zeer besloten kring deze kinderen herdacht en een monument opgehangen ter gedachtenis aan hen. We willen deze kinderen niet vergeten. 

Lees meer
05-09-2019

Plaquette ontvangen Sportiefste School

Op 27 juni ontvingen we al de schitterende wisselbeker. Vandaag is daar de plaquette aan toegevoegd. We zijn er trots op dat we ons dit cursusjaar de 'Sportiefste School van Papendrecht' mogen noemen. We gaan er voor om deze titel ook volgend cursusjaar te mogen blijven voeren!!

Lees meer
17-07-2019

Groep 5a naar BIJ en WIJ

Vanmorgen is groep 5A naar de Heerlijkheid van Papendrecht geweest bij de laatste BIJ en WIJ. De kinderen weten nu hoe ontzettend belangrijk bijen zijn. Ook heeft de groep het bijenlied gezongen ter ere van de overhandiging van een podcast over bijen. In deze podcast kun je naast het verhaal van Piepelotje met een tweede knop het BIJzonder lied horen, waar kinderen van ons IKC ook aan hebben meegewerkt. Deze podcastis geschonken door de ondernemersvereniging Papendrecht (OVP). Een mooie afsluiting van het leerzame BIJ en WIJ seizoen. Het was een geweldige ochtend!

Lees meer
16-07-2019

Verkeersexamen groep 3

Gisterenmiddag hadden de kinderen van de groepen 3 hun allerlaatste verkeersles van dit cursusjaar. Daarom werd er afgesloten met een echt verkeersexamen! Onder begeleiding van een politie agent, die keek of de kinderen goed in de rij konden lopen en goed konden oversteken bij het zebrapad, werd dit 'examen' afgenomen. Na dit examen ontvingen alle kinderen een verkeersdiploma. Van harte allemaal!!

Lees meer
11-07-2019

Eindfeest groep 8

De kinderen van groep 8 waren op donderdag 11 juli bij elkaar voor hun eindfeest!! Van 16.00 uur tot 19.30 uur konden ze genieten van muziek en van het gezellig samenzijn. Rond etenstijd stond er een heuse frietkar op het plein om de kinderen te trakteren op een lekker frietje, snacks en ijs. Het was supergezellig om zo met elkaar alvast de basisonderwijsperiode af te sluiten. Dinsdagavond 16 juli volgt nog de officiële afscheidsavond. We bedanken iedereen die heeft meegeholpen om dit feest tot een succes te maken! 

Lees meer
11-07-2019

Leerlingenraad afsluiting 2018-2019

Donderdagmiddag 11 juli heeft de leerlingenraad een uitstapje gemaakt naar Taria West om een heerlijk ijsje of milkshake te halen. Dit als dank voor de betrokkenheid in de leerlingenraad dit afgelopen cursusjaar. Zo hebben we al genietend het seizoen afgesloten.

Lees meer