Nieuws

21-02-2020

Letterfeest 2020

Gisterenmiddag hadden de groepen 3 een groot Letterfeest. Dit omdat ze alle letters geleerd hebben.
De kinderen deden een letterspeurtocht, hebben een lettermuts gemaakt en een eierkoek versierd met de eerste letter van hun naam.

Lees meer
19-02-2020

Schilderworkshop

De afgelopen weken heeft een groep kinderen meegedaan aan de workshop schilderen. Eén van de vele activiteiten die we na lestijd aanbieden. Onder de enthousiaste leiding van Ciska de Vries hebben de kinderen prachtige kunstwerken gemaakt.

Lees meer
18-02-2020

Bezoek bibliotheek 2020

Gisteren bezochten de groepen 3 de bibliotheek. Natuurlijk werd er uitgelegd hoe en waar de kinderen boeken kunnen vinden, maar er werden ook allerlei leuke activiteiten gedaan. Heeft uw kind al een gratis bibliotheekpas? Kijk op https://www.debibliotheekaanzet.nl/lid-worden

Lees meer
13-02-2020

Pyjamafeestje Peutergroep

Dinsdagavond was het dan zover. De peuters mochten in het donker, met hun pyjama aan, naar ons IKC. En daar was een heel speciale reden voor: een heus pyjamafeestje! De juf las het boek 'Welterusten Kleine Beer' voor en er werden, net als Grote Beer dat deed in het boek, 3 lantaarns aangestoken. Hoewel het even spannend was om 's avonds bij elkaar te komen, was het een geweldig leuk feestje!!

Lees meer
12-02-2020

Pizza's bakken

Gisteren was groep 1/2b omgetoverd tot een pizzaria. De meest heerlijke pizza's kwamen uit de oven. En die heerlijke lucht was overal in ons IKC te ruiken.

Lees meer
05-02-2020

Restaurant in de klas

De groepen 1/2 werken momenteel rondom het thema 'restaurant'. Een rijke leeromgeving hoort daar helemaal bij. Zo werd groep 1/2c omgetoverd tot een echt restaurant. Alle kinderen hebben genoten van een heerlijk drie gangen menu.

Lees meer
27-01-2020

SOS Koala actie!

In groep 7 is vorige week, door een aantal leerlingen, het initiatief ontstaan om lege flessen in te zamelen voor de actie Zapp Your Planet SOS Koala van het Wereldnatuurfonds. In een paar dagen tijd zijn er zo'n 385 lege flessen opgehaald, wat al een mooi van € 96,30 heeft opgeleverd. Dit bedrag is inmiddels overgemaakt naar het WNF. We zijn trots op de initiatiefnemers.
Afgelopen zaterdagavond werd door Zapp Your Planet bekend gemaakt dat de tussenstand van alle acties in Nederland € 145.027,91 is. Met al dat geld worden nieuwe bomen geplant, zodat de Koala's weer een nieuw leefgebied krijgen.

Lees meer
24-01-2020

Gastles Waterschap

De groepen 5 hebben deze week een boeiende gastles over het Waterschap gehad. Meester Hans, van Waterschap Rivierenland, legde van alles uit en de kinderen mochten interesante proefjes doen. Zo leuk kan leren zijn!!

Lees meer
23-01-2020

Voorleesochtend 2020

Vanmorgen hadden we onze jaarlijkse voorleesochtend. In elke groep kwam een ouder iets vertellen over zijn/haar beroep en werd er natuurlijk voorgelezen aan de kinderen. Vele beroepen, zoals verpleegsters, kapster, slager, fotografe, reservist, politie, brandweer, mensen van de eerste hulp en BHV, kraamverzorgsters, gedragsdeskundige, chocolatier waren vertegenwoordigd. Verder waren ook de wethouder en burgemeester van de partij. We danken iedereen voor hun inzet. Het was een geslaagde, interessante en mooie ochtend!!

Lees meer
17-01-2020

Koffieochtend Buurtgezinnen

Afgelopen woensdag, 15 januari, was er een koffieochtend op ons IKC. Een aantal ouders was hierbij aanwezig om meer te horen over het thema Buurtgezinnen. Judith Lorier heeft hier, onder het genot van een lekker kopje koffie/thee en wat lekkers, een prachtige en interessante presentatie over gehouden. Judith is coördinator van buurtgezinnen Papendrecht. We hopen vaker dergelijke koffieochtenden te organiseren.

Lees meer