Nieuws

22-11-2019

Jong Papendrecht denkt mee 2019

Afgelopen weken mochten enkele leerlingen uit groep 7 in het kader van 'Jong Papendrecht Denkt Mee', meedenken om Papendrecht nog mooier te maken. Daarnaast is er ook meegedacht over thema's als 'laaggeletterdheid' en 'vrijheid'. Samen met groep 7 leerlingen van andere scholen hebben de kinderen gisterenochtend hun beste ideeën gepresenteerd in de raadzaal van het gemeentehuis. Naast de burgemeester en wethouders, waren ook veel ouders en belangstellenden aanwezig. Natuurlijk allemaal nieuwsgierig naar de ideeën die de kinderen hadden bedacht.

Lees meer
20-11-2019

Staking in de zorg - bezoek aan ziekenhuis

In verband met de landelijke stakingsdag van de zorg was groep 4a uitgenodigd door afdeling G1 van het ASZ in Dordrecht.
Een ludieke actie om kennis over te brengen over het menselijk lichaam en aandacht te schenken aan goede zorg!
Het was een leerzame en gezellige ochtend!

Lees meer
14-11-2019

Groepen 5 bezoeken ouderen

De groepen 5 hebben afgelopen week een bezoek gebracht aan woonzorgcentrum De Markt. Een geweldige les over geschiedenis, een onderdeel van onze nieuwe methode Samen op Aarde. Wat een prachtige verhalen hebben wij gehoord over hoe het vroeger was.

Lees meer
08-11-2019

Themaweek Kerk en School 2019

 

Deze week hebben we, in het kader van de themaweek Kerk en School, gewerkt rondom het thema 'Feest'. Een onderdeel daarbij is om de kerk, die deze week aan ons verbonden is, te bezoeken. Daarom hebben alle kinderen gisteren de Sionskerk bezocht. Hoe ziet de kerk er van binnen uit en wat betekenen al die symbolen? De dominee heeft veel uitgelegd en vragen beantwoord. Zondag sluiten we de themaweek af tijdens de ochtenddienst om 9.30 uur in de Sionskerk. Van harte welkom!

Lees meer
07-11-2019

Fietscontrole 2019

Afgelopen dinsdagochtend en vanochtend zijn de fietsen van de kinderen van de groepen 5 t/m 8 gecontroleerd. Werken de remmen? Doet de bel het? Is de verlichting in orde? Zijn de banden hard genoeg? Dit en nog meer is gecheckt en kleine reparaties zijn uitgevoerd. Het is belangrijk dat met de donkere dagen de fietsen (en met name de verlichting) in orde zijn. Blijft u regelmatig de fiets van uw kind controleren? Wel zo veilig. Alle ouders die hieraan meewerkten en Korteland Rijwielen: hartelijk dank!!

Lees meer
06-11-2019

Staking

Wij staken vandaag. Investeer in onderwijs met structurele gelden om de problemen structureel aan te pakken. Zie ook onze facebookpagina en instagram

Lees meer
01-11-2019

Breakdance!

Deze week hebben alle kinderen van ons IKC kennis gemaakt met breakdance. Op je hoofd staan, handstand proberen, kunsten op de vloer, allemaal onderdelen van breakdance. Meester Roderick, werkzaam bij o.a. dansschool K'Dans in Zwijndrecht, verzorgde op energieke en enthousiaste wijze de lessen. Meester Roderick verzorgt ook momenteel lessen voor kinderen van ons IKC als activiteit na lestijd. Aan het eind van de les liet de meester tevens zijn eigen breakdance kunsten zien. Op de foto, die we via Roderick ontvingen, zien we enkele breakdancers.

Lees meer
18-10-2019

Bag 2 School

Gisterenochtend lag er een grote berg kleding in de hal van ons gebouw. Veel zakken met kleding zijn ingeleverd. In totaal is er 1278 kilo verzameld. We ontvangen daarvoor € 383,40. Een geweldig resultaat. Hartelijk dank voor uw medewerking!!

Lees meer
17-10-2019

Leerlingenraad 2019

Vanmiddag kwam de leerlingenraad voor het eerst dit cursusjaar bij elkaar. We boffen ook dit jaar weer met enthousiaste en betrokken kinderen. Na de voorstelronde hebben we onder andere gesproken over hoe goed we de veiligheid binnen ons IKC ervaren, wat we vinden van de nieuwe methode Samen op Aarde vinden en hoe we om willen gaan met de mobiele telefoon. We sloten af met het maken van een mooie foto. We wensen de leerlingenraad veel succes toe!

Lees meer
16-10-2019

Boekenweek 2019

Vorige week was het Boekenweek. Naast veel leesactiviteiten, hebben we kraampjes gehad van boekwinkel Sjaloom en De Gruijter, organiseerden we een boekenmarkt, hadden we her en der een gast, stond er een super stoere jeep in de hal en werd er van alles gemaakt. Een mooie week, lezen is leuk! Kijk op Facebook voor meer foto's. 

Lees meer