Nieuws

10-04-2019

Schoolconcert

Vandaag hebben 2 violisten en een cellist ons verwend met een prachtig concert. Drie hoofdstukken van Bach, welk verhaal hoor je bij de muziek van Haydn, wie speelt er steeds een stukje solo en lekker bewegen als de cello heel hard en druk gaat spelen. De onderbouw hoorde zelfs nog bekende muziek waarop ze lekker mee konden zingen. Het was fantastisch!!

Lees meer
03-04-2019

Kamp groep 8

Het is tijd voor het kamp van groep 8!! Vanmorgen is groep 8 vertrokken naar Hattem. Natuurlijk ga je dan meteen aan de slag. Lekker genieten met leuke activiteiten!! Een mooie tijd daar toegewenst!!

Lees meer
02-04-2019

Week van het geld 2019

Vorige week was het de 'Week van het geld'. Het thema was 'Ben jij een held met je geld?' In diverse groepen is er aandacht besteed aan dit thema door o.a. een gastles die in het teken stond van verzekeringen (wat is verzekeren en wat kun je allemaal verzekeren). De lessen werden afgesloten met een leerzaam spel.

Lees meer
21-03-2019

Dag van de leerplicht

Vandaag was het de Dag van de leerplicht. Daarom was er in groep 8 een voorlichting door 2 consulenten leerplicht. Leerlingen van groep 8 maken het komend schooljaar de overstap naar het voortgezet onderwijs. De ervaring leert dat jongeren in het voortgezet onderwijs vaker te laat komen en of gaan spijbelen. 

Lees meer
19-03-2019

Doen is leren

De peuters van onze peutergroep hebben onlangs zelf zaadjes gezaaid. Wat heb je allemaal nodig, hoe doe je dat en hoe verzorg je de zaadjes zodat er mooie bloemen komen? Een hoop te leren door lekker te doen. Nog even geduld en er goed voor zorgen, dan komen er hopelijk mooie bloemen uit.  
 

Lees meer
13-03-2019

Cruyff Court 2019

Op 6 maart werd het Cruyf Court in Papendrecht heropend. Aansluitend aan de heropening startte het 6 vs 6 straatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes van groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De jongens van ons IKC hebben daarbij gewonnen en de meisjes hebben de Respect Award verdiend. We zijn trots op deze prestaties!

Lees meer
04-03-2019

Gezellig naar de dierentuin

De kinderen van de opvang zijn tijdens de voorjaarsvakantie gezellig met elkaar naar Dierenpark Amersfoort gegaan. Met dat schitterende weer was het extra genieten. 

Lees meer
21-02-2019

Skate Thursday

Het was vandaag 'Skate Thursday'. Alles wat wieltjes heeft en normaal gesproken niet mee mag, mag op Skate Thursday juist wel mee. Elke donderdag voor een vakantie is het Skate Thursday. Tja, dat hoef je dan niet twee keer te zeggen tegen de kinderen.

Lees meer
19-02-2019

Pianotrap

De wereld zit vol objecten en materialen die kunnen geleiden. De plusgroep 7/8 heeft hier gebruik van gemaakt om een pianotrap in de school te realiseren.  Door een goede samenwerking, veel testen en ontdekken is het hun gelukt om van de trap een muzikale belevenis te maken.

Lees meer
16-02-2019

Open dag 2019

We kijken terug op een geslaagde open dag met een mooie opkomst. Open dag gemist? U kunt altijd bellen of mailen voor een andere afspraak.

 

Lees meer