Nieuws

05-09-2019

Plaquette ontvangen Sportiefste School

Op 27 juni ontvingen we al de schitterende wisselbeker. Vandaag is daar de plaquette aan toegevoegd. We zijn er trots op dat we ons dit cursusjaar de 'Sportiefste School van Papendrecht' mogen noemen. We gaan er voor om deze titel ook volgend cursusjaar te mogen blijven voeren!!

Lees meer
17-07-2019

Groep 5a naar BIJ en WIJ

Vanmorgen is groep 5A naar de Heerlijkheid van Papendrecht geweest bij de laatste BIJ en WIJ. De kinderen weten nu hoe ontzettend belangrijk bijen zijn. Ook heeft de groep het bijenlied gezongen ter ere van de overhandiging van een podcast over bijen. In deze podcast kun je naast het verhaal van Piepelotje met een tweede knop het BIJzonder lied horen, waar kinderen van ons IKC ook aan hebben meegewerkt. Deze podcastis geschonken door de ondernemersvereniging Papendrecht (OVP). Een mooie afsluiting van het leerzame BIJ en WIJ seizoen. Het was een geweldige ochtend!

Lees meer
16-07-2019

Verkeersexamen groep 3

Gisterenmiddag hadden de kinderen van de groepen 3 hun allerlaatste verkeersles van dit cursusjaar. Daarom werd er afgesloten met een echt verkeersexamen! Onder begeleiding van een politie agent, die keek of de kinderen goed in de rij konden lopen en goed konden oversteken bij het zebrapad, werd dit 'examen' afgenomen. Na dit examen ontvingen alle kinderen een verkeersdiploma. Van harte allemaal!!

Lees meer
11-07-2019

Eindfeest groep 8

De kinderen van groep 8 waren op donderdag 11 juli bij elkaar voor hun eindfeest!! Van 16.00 uur tot 19.30 uur konden ze genieten van muziek en van het gezellig samenzijn. Rond etenstijd stond er een heuse frietkar op het plein om de kinderen te trakteren op een lekker frietje, snacks en ijs. Het was supergezellig om zo met elkaar alvast de basisonderwijsperiode af te sluiten. Dinsdagavond 16 juli volgt nog de officiële afscheidsavond. We bedanken iedereen die heeft meegeholpen om dit feest tot een succes te maken! 

Lees meer
11-07-2019

Leerlingenraad afsluiting 2018-2019

Donderdagmiddag 11 juli heeft de leerlingenraad een uitstapje gemaakt naar Taria West om een heerlijk ijsje of milkshake te halen. Dit als dank voor de betrokkenheid in de leerlingenraad dit afgelopen cursusjaar. Zo hebben we al genietend het seizoen afgesloten.

Lees meer
05-07-2019

Zomerfeest 2019

Op vrijdagochtend 5 juli hadden we ons zomerfeest. Deze ochtend stond in het teken van sport en spel. Zo waren de kinderen van de groepen 6/7, 7 en 8 te vinden op het sportveld achter De Lage Waard in het park Noordhoekse Wiel om heerlijk met elkaar verschillende sport en spelactiviteiten doen. De kinderen van de groepen 5 en 6 werden onderworpen aan een stevige bootcamp door instructeurs van de Wasko Sport BSO in het Vondelpark. Vodaan en een tikje afgepeigerd kwamen deze kinderen weer ons IKC binnen. De groepen 1 t/m 4 bezochten speeltuin De Wip-Wap waar lekker werd geschommeld, geklommen, gewipt en genoten. De ouderraad voorzag alle kinderen van koek, limonade en ijs. Het was een gezellig en sportief feest. We danken iedereen die zich voor deze fantastische ochtend heeft ingezet! 

Lees meer
27-06-2019

Sportiefste School 2019

We zijn er trots op dat we weer (net als in 2017) zijn uitgeroepen tot de sportiefste school van Papendrecht! Vanmiddag om ca. 14.00 uur werd de Sportiefste School (wissel) bokaal uitgereikt door wethouder Pieter Paans. Een aantal leerlingen hebben hun sportieve talenten laten zien, zoals dansen en turnen. Ons Nederlands kampioen wielrennen Liam Versloot is extra in het zonnetje gezet met een chocolade medaille, mueslireep en sportdrank. Alle kinderen en belangstellenden konden komen kijken. Extra dank natuurlijk aan onze sportcommissie!

Lees meer
17-06-2019

Kampioen wielrennen

Vanaf vandaag hebben wij in groep 4a een Nederlands Kampioen Wielrennen.
Liam Versloot is Nederlands kampioen geworden in zijn leeftijdsgroep, kinderen van 8 jaar. Hij heeft een trofee en het officiële rood-wit-blauwe shirt gewonnen.
Groep 4a en de rest van ons IKC zijn heel erg trots op hem. Gefeliciteerd Liam!

Lees meer
07-06-2019

Feestelijke ochtend

Vrijdagochtend 7 juni was een feestochtend op ons IKC. Veel leerkrachten vierden meteen hun verjaardag. De peuters vierden het met allerlei activiteiten binnen en buiten, de groepen 1 en 2 bezochten De Woeste Weide in Sliedrecht, de groepen 3 bouwden hutten bij de scouting en de groepen 4 t/m 8 werden onder andere getrakteerd op een spectaculaire show van Mad Science. We kijken terug op een gezellige ochtend. We wensen iedereen een mooie Pinkstervakantie toe!!

Lees meer
27-05-2019

Ontdektocht Kinderboerderij

De peuters van onze Peuterspeelgroep Het Koningskind zijn onlangs op ontdekkingstocht geweest in de kinderboerderij. Zo ontdekten ze hoe mooi een pauw kan zijn en wat voor geluid hij maakt, maar ook hoe zacht dieren zijn als je ze aait. En een 'koe' melken met de hand, dat doe je ook niet elke dag. En die geiten... wat hebben die voor iets vreemds onder hun kin...De kinderen zijn een hoop te weten gekomen.

Lees meer