Nieuws

19-03-2019

Doen is leren

De peuters van onze peutergroep hebben onlangs zelf zaadjes gezaaid. Wat heb je allemaal nodig, hoe doe je dat en hoe verzorg je de zaadjes zodat er mooie bloemen komen? Een hoop te leren door lekker te doen. Nog even geduld en er goed voor zorgen, dan komen er hopelijk mooie bloemen uit.  
 

Lees meer
13-03-2019

Cruyff Court 2019

Op 6 maart werd het Cruyf Court in Papendrecht heropend. Aansluitend aan de heropening startte het 6 vs 6 straatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes van groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De jongens van ons IKC hebben daarbij gewonnen en de meisjes hebben de Respect Award verdiend. We zijn trots op deze prestaties!

Lees meer
04-03-2019

Gezellig naar de dierentuin

De kinderen van de opvang zijn tijdens de voorjaarsvakantie gezellig met elkaar naar Dierenpark Amersfoort gegaan. Met dat schitterende weer was het extra genieten. 

Lees meer
21-02-2019

Skate Thursday

Het was vandaag 'Skate Thursday'. Alles wat wieltjes heeft en normaal gesproken niet mee mag, mag op Skate Thursday juist wel mee. Elke donderdag voor een vakantie is het Skate Thursday. Tja, dat hoef je dan niet twee keer te zeggen tegen de kinderen.

Lees meer
19-02-2019

Pianotrap

De wereld zit vol objecten en materialen die kunnen geleiden. De plusgroep 7/8 heeft hier gebruik van gemaakt om een pianotrap in de school te realiseren.  Door een goede samenwerking, veel testen en ontdekken is het hun gelukt om van de trap een muzikale belevenis te maken.

Lees meer
16-02-2019

Open dag 2019

We kijken terug op een geslaagde open dag met een mooie opkomst. Open dag gemist? U kunt altijd bellen of mailen voor een andere afspraak.

 

Lees meer
15-02-2019

Buiten rekenen

Leren doe je niet alleen binnen. Hier zien we groep 3 rekenen op het plein. Er wordt eerst een som genoemd. De kinderen rekenen die uit en rennen dan naar het kaartje met het juiste antwoord ergens opgehangen op het plein. Een vorm van bewegend leren.

Lees meer
14-02-2019

Mad Science begonnen

Vandaag is de eerste les gestart van Mad Science. Vier groepen met kinderen (in totaal zo'n 70 kinderen) kregen na lestijd verschillende onderdelen vanuit de wetenschap en techniek aangeboden. Gedurende 6 lessen van een uur wordt er elke keer weer een nieuw verrassend onderdeel behandeld. Er werd enthousiast meegedaan door de kinderen. Op onze facebookpagina en op ons instagramaccount vindt u meer foto's. 

Lees meer
12-02-2019

Bezoek uit buitenland

Vanmorgen kregen we bezoek van 15 studenten uit België. Ze zitten in het laatste jaar van hun lerarenopleiding. Ze waren onder de indruk van o.a. de digitalisering, de huiselijke sfeer, de openheid, de zelfstandigheid van de kinderen en de rol van de leerkracht.

Lees meer
11-02-2019

Nieuw logo op keukentje

Vandaag werd ons keukentje weer ons IKC ingereden. Het was weg, omdat het oude logo er nog op stond. Met het nieuwe logo past het nu mooi bij het geheel. We zijn blij met deze nieuwe versie van ons mobiele keukentje.

Lees meer