Nieuws

13-02-2020

Pyjamafeestje Peutergroep

Dinsdagavond was het dan zover. De peuters mochten in het donker, met hun pyjama aan, naar ons IKC. En daar was een heel speciale reden voor: een heus pyjamafeestje! De juf las het boek 'Welterusten Kleine Beer' voor en er werden, net als Grote Beer dat deed in het boek, 3 lantaarns aangestoken. Hoewel het even spannend was om 's avonds bij elkaar te komen, was het een geweldig leuk feestje!!

Lees meer
12-02-2020

Pizza's bakken

Gisteren was groep 1/2b omgetoverd tot een pizzaria. De meest heerlijke pizza's kwamen uit de oven. En die heerlijke lucht was overal in ons IKC te ruiken.

Lees meer
05-02-2020

Restaurant in de klas

De groepen 1/2 werken momenteel rondom het thema 'restaurant'. Een rijke leeromgeving hoort daar helemaal bij. Zo werd groep 1/2c omgetoverd tot een echt restaurant. Alle kinderen hebben genoten van een heerlijk drie gangen menu.

Lees meer
27-01-2020

SOS Koala actie!

In groep 7 is vorige week, door een aantal leerlingen, het initiatief ontstaan om lege flessen in te zamelen voor de actie Zapp Your Planet SOS Koala van het Wereldnatuurfonds. In een paar dagen tijd zijn er zo'n 385 lege flessen opgehaald, wat al een mooi van € 96,30 heeft opgeleverd. Dit bedrag is inmiddels overgemaakt naar het WNF. We zijn trots op de initiatiefnemers.
Afgelopen zaterdagavond werd door Zapp Your Planet bekend gemaakt dat de tussenstand van alle acties in Nederland € 145.027,91 is. Met al dat geld worden nieuwe bomen geplant, zodat de Koala's weer een nieuw leefgebied krijgen.

Lees meer
24-01-2020

Gastles Waterschap

De groepen 5 hebben deze week een boeiende gastles over het Waterschap gehad. Meester Hans, van Waterschap Rivierenland, legde van alles uit en de kinderen mochten interesante proefjes doen. Zo leuk kan leren zijn!!

Lees meer
23-01-2020

Voorleesochtend 2020

Vanmorgen hadden we onze jaarlijkse voorleesochtend. In elke groep kwam een ouder iets vertellen over zijn/haar beroep en werd er natuurlijk voorgelezen aan de kinderen. Vele beroepen, zoals verpleegsters, kapster, slager, fotografe, reservist, politie, brandweer, mensen van de eerste hulp en BHV, kraamverzorgsters, gedragsdeskundige, chocolatier waren vertegenwoordigd. Verder waren ook de wethouder en burgemeester van de partij. We danken iedereen voor hun inzet. Het was een geslaagde, interessante en mooie ochtend!!

Lees meer
17-01-2020

Koffieochtend Buurtgezinnen

Afgelopen woensdag, 15 januari, was er een koffieochtend op ons IKC. Een aantal ouders was hierbij aanwezig om meer te horen over het thema Buurtgezinnen. Judith Lorier heeft hier, onder het genot van een lekker kopje koffie/thee en wat lekkers, een prachtige en interessante presentatie over gehouden. Judith is coördinator van buurtgezinnen Papendrecht. We hopen vaker dergelijke koffieochtenden te organiseren.

Lees meer
06-01-2020

2020

We zijn vandaag weer begonnen. We wensen iedereen een fantastisch 2020 toe!!

Lees meer
23-12-2019

Kerstvakantie 2019

Lees meer
20-12-2019

Schaatsen 2019

Gisteren was het weer Skate Thursday. Alles wat rolt en wieltjes heeft mocht weer meegenomen worden. Daarnaast gingen de kinderen van de bovenbouw lekker schaatsen op de Papendrechtse ijsbaan. Vandaag mochten de laatste bovenbouwgroepen hun kunsten op het ijs vertonen.

Lees meer