Nieuws

30-11-2022

Wat een rommel!!

Wat een puinhoop troffen we vanmorgen aan binnen ons IKC. De Rommelpieten hebben goed laten zien dat ze langs zijn geweest. De rommel was snel weer opgeruimd en de Pieten hadden gelukkig ook iets lekkers achtergelaten. Dank u wel Sint en Piet.

Lees meer
14-11-2022

Online rondleiding

In groep 6 t/m 8 werken we aan het thema de Egyptenaren. Deze groepen volgen een interactieve online rondleiding door de Egypte collectie van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. We hebben o.a. prachtige sarcofagen en ook mummies gezien. We hadden al veel geleerd over het Oude Egypte, maar nu weten we nóg meer!

Lees meer
05-10-2022

Kinderboekenweek 2022

Vanmorgen werden de kinderen verrast ontvangen op het plein met muziek, veel planten, dieren en 'echte' bijen. Via de rode loper mochten ze allemaal naar binnen. Daar vonden de kinderen een heuse trekker. Dit alles in het kader van de opening van de Kinderboekenweek met thema 'Gi-ga-groen'. Ook gedurende de ochtend werd er van alles gedaan; er werd voorgelezen, er was een insecten speurtocht, les over bijen, egels, duurzaamheid, greening the desert, buiten lekker op zoek naar watermonsters of met een vogelaar op stap. 

Lees meer
05-10-2022

Dag van de leraar 2022

Vandaag is het de Dag van de Leraar (en 15 september was het de Dag van de Pedagogisch medewerker) en daarom hebben alle medewerkers iets lekkers bij de koffie gehad. We waarderen een ieder die binnen ons in het IKC werkzaam is. We zijn dankbaar voor en trots op ons team!!

Lees meer
26-09-2022

Gastles orthoptist

De groepen 4 en 5 hebben onlangs een bijzondere gastles gehad. In het kader van het thema 'Wie ben ik' uit Samen op Aarde, was er een echte orthoptist aanwezig. Zij vertelde alles over het oog; hoe zit het oog in elkaar en waarom er ook soms een oog afgeplakt moet worden. Het was een leerzame en interessante gastles.

Lees meer
15-09-2022

Opvang in het zonnetje

Het is vandaag de Dag van de Pedagogisch Medewerker. Daarom zijn de medewerkers van de opvang in het zonnetje gezet. Een houten bordje in de vorm van een hart, met als bijschrift 'Jij hebt hart voor je werk!' Onze medewerkers van de dagopvang, peuterspeelgroep en opvang voor en na lestijd worden ontzettend bedankt voor hun tomeloze inzet en grote betrokkenheid.

Lees meer
30-08-2022

Opening thema Egyptenaren

Vanochtend kregen de kinderen van de groepen 6 t/m 8 hoog bezoek uit het verre verleden: Cleopatra VII en haar broer Ptolemaeus XIII. Zij vertelden interessante dingen over hun tijd en ze deden een kwis met de kinderen over Egypte. Samen met Cleopatra en Ptolemaeus dansten de kinderen een Egyptisch dansje. Het thema Egypte, dat de kinderen de komende weken zullen behandelen, is met dit bijzondere bezoek officieel begonnen.

Lees meer
22-08-2022

Weer begonnen!!

Een nieuw cursusjaar is weer gestart. Veel succes allemaal!!

Lees meer
05-07-2022

Opening dagopvanggroep/ kinderdagverblijf

Vandaag is onze dagopvanggroep officieel geopend. We zijn er trots op dat we nu ook kinderen vanaf 0 jaar binnen ons IKC kunnen opvangen. Opvang, ontwikkeling en onderwijs van 0-13 jaar onder één dak. Zie onze facebookpagina voor meer info.

Lees meer
05-07-2022

Groep 8 uitzwaaien

Gisteren werd groep 8 uitgezwaaid door alle kinderen van ons IKC. Over de rode loper verlieten onze groep 8-ers voor het laatst het gebouw. Gisterenavond werd tijdens de afscheidsavond officieel afscheid van hen genomen. Dag groep 8, een goede vakantie en heel veel succes op het VO.

Lees meer