Nieuws

23-05-2019

Kijkochtend

Vanmorgen was onze 4e en alweer laatste kijkochtend van dit cursusjaar. We danken iedereen voor de belangstelling!!

Lees meer
21-05-2019

Verkeersexamen 2019

Felicitaties voor alle kinderen van groep 7. Met het afleggen van het 'praktijkexamen verkeer' vorige week en het 'theorie-examen' begin april, zijn alle kinderen geslaagd voor hun verkeersexamen. Knap gedaan allemaal!!

Lees meer
16-05-2019

Korfbaltoernooi 2019

Op woensdagmiddag 15 mei hebben kinderen van ons IKC meegedaan aan het schoolkorfbaltoernooi. Onder het mom van 'meedoen is belangrijker dan winnen' hebben de kinderen genoten van een super leuke, gezellige, sportieve en zonnige middag.

Lees meer
18-04-2019

Pasen 2019

Op donderdag 18 april hebben de kinderen in de groepen Pasen gevierd. Er was een heerlijke lunch waar de kinderen van hebben gesmuld. Behalve lekker eten, stond natuurlijk het Paasverhaal centraal. Jezus die de zonde van de mens op Zich heeft genomen is waarlijk opgestaan!! We wensen iedereen fijne Paasdagen toe!

Lees meer
17-04-2019

Cruyff Courts toernooi 2019

Woensdagmiddag 17-04-2019 stond de kwartfinales van het Cruyff Courts toernooi op het programma.  De jongens van ons IKC hadden in de vorige wedstrijden al een wereldprestatie neergezet en waren doorgedrongen naar de voorrondes in Ridderkerk. De eerste pot begon en met veel tegenzin werd die verloren (1-2). De jongens probeerde zich te herpakken in de volgende wedstrijd. Helaas mocht dat niet baten, de wedstrijd werd verloren met 2-3. Met de nodige peptalk en positie wijzigen was er in de derde wedstrijd resultaat 3-1!  

Lees meer
12-04-2019

Koningsspelen 2019

De Koningsspelen 2019 begonnen vanmorgen met een goed ontbijt, waarna er heerlijk buiten op het DES veldje allerlei spelen gedaan konden worden, bij Excelsior op het plein kon worden gedrumd op emmers en binnen de dans bij het lied Pasapas geoefend kon worden. Heerlijk bewegen de hele ochtend met als klap op de vuurpijl de dans op het plein voor belangstellenden opvoeren. Het was een gezellige en feestelijke ochtend!

Lees meer
10-04-2019

Schoolconcert

Vandaag hebben 2 violisten en een cellist ons verwend met een prachtig concert. Drie hoofdstukken van Bach, welk verhaal hoor je bij de muziek van Haydn, wie speelt er steeds een stukje solo en lekker bewegen als de cello heel hard en druk gaat spelen. De onderbouw hoorde zelfs nog bekende muziek waarop ze lekker mee konden zingen. Het was fantastisch!!

Lees meer
03-04-2019

Kamp groep 8

Het is tijd voor het kamp van groep 8!! Vanmorgen is groep 8 vertrokken naar Hattem. Natuurlijk ga je dan meteen aan de slag. Lekker genieten met leuke activiteiten!! Een mooie tijd daar toegewenst!!

Lees meer
02-04-2019

Week van het geld 2019

Vorige week was het de 'Week van het geld'. Het thema was 'Ben jij een held met je geld?' In diverse groepen is er aandacht besteed aan dit thema door o.a. een gastles die in het teken stond van verzekeringen (wat is verzekeren en wat kun je allemaal verzekeren). De lessen werden afgesloten met een leerzaam spel.

Lees meer
21-03-2019

Dag van de leerplicht

Vandaag was het de Dag van de leerplicht. Daarom was er in groep 8 een voorlichting door 2 consulenten leerplicht. Leerlingen van groep 8 maken het komend schooljaar de overstap naar het voortgezet onderwijs. De ervaring leert dat jongeren in het voortgezet onderwijs vaker te laat komen en of gaan spijbelen. 

Lees meer