Nieuws

07-06-2019

Feestelijke ochtend

Vrijdagochtend 7 juni was een feestochtend op ons IKC. Veel leerkrachten vierden meteen hun verjaardag. De peuters vierden het met allerlei activiteiten binnen en buiten, de groepen 1 en 2 bezochten De Woeste Weide in Sliedrecht, de groepen 3 bouwden hutten bij de scouting en de groepen 4 t/m 8 werden onder andere getrakteerd op een spectaculaire show van Mad Science. We kijken terug op een gezellige ochtend. We wensen iedereen een mooie Pinkstervakantie toe!!

Lees meer
27-05-2019

Ontdektocht Kinderboerderij

De peuters van onze Peuterspeelgroep Het Koningskind zijn onlangs op ontdekkingstocht geweest in de kinderboerderij. Zo ontdekten ze hoe mooi een pauw kan zijn en wat voor geluid hij maakt, maar ook hoe zacht dieren zijn als je ze aait. En een 'koe' melken met de hand, dat doe je ook niet elke dag. En die geiten... wat hebben die voor iets vreemds onder hun kin...De kinderen zijn een hoop te weten gekomen.

Lees meer
24-05-2019

Sportdag 2019

Vandaag hebben de groepen 7 en 8 een gezellige, zonnige en vooral sportieve sportdag beleefd op het sportcomplex van Passaat en PKC.

Lees meer
23-05-2019

Jong Papendrecht DOET mee

Van 16 mei tot 19 juni organiseert de gemeente Papendrecht Jong Papendrecht DOET mee! Dan kunnen leerlingen van groepen 6, 7 en 8 de handen uit de mouwen steken en iets betekenen voor een ander. Een van de onderdelen is ‘weg met die troep’, een uitwerking van het idee van één van onze leerlingen uit groep 6/7 die vorig jaar participeerde in het meedenken hoe kinderen op een prettige manier kunnen opgroeien in Papendrecht. Op donderdag 23 mei kwam namens Jong Papendrecht DOET mee een ploeg om samen met groep 6/7 de handen

Lees meer
23-05-2019

Kijkochtend

Vanmorgen was onze 4e en alweer laatste kijkochtend van dit cursusjaar. We danken iedereen voor de belangstelling!!

Lees meer
21-05-2019

Verkeersexamen 2019

Felicitaties voor alle kinderen van groep 7. Met het afleggen van het 'praktijkexamen verkeer' vorige week en het 'theorie-examen' begin april, zijn alle kinderen geslaagd voor hun verkeersexamen. Knap gedaan allemaal!!

Lees meer
16-05-2019

Korfbaltoernooi 2019

Op woensdagmiddag 15 mei hebben kinderen van ons IKC meegedaan aan het schoolkorfbaltoernooi. Onder het mom van 'meedoen is belangrijker dan winnen' hebben de kinderen genoten van een super leuke, gezellige, sportieve en zonnige middag.

Lees meer
18-04-2019

Pasen 2019

Op donderdag 18 april hebben de kinderen in de groepen Pasen gevierd. Er was een heerlijke lunch waar de kinderen van hebben gesmuld. Behalve lekker eten, stond natuurlijk het Paasverhaal centraal. Jezus die de zonde van de mens op Zich heeft genomen is waarlijk opgestaan!! We wensen iedereen fijne Paasdagen toe!

Lees meer
17-04-2019

Cruyff Courts toernooi 2019

Woensdagmiddag 17-04-2019 stond de kwartfinales van het Cruyff Courts toernooi op het programma.  De jongens van ons IKC hadden in de vorige wedstrijden al een wereldprestatie neergezet en waren doorgedrongen naar de voorrondes in Ridderkerk. De eerste pot begon en met veel tegenzin werd die verloren (1-2). De jongens probeerde zich te herpakken in de volgende wedstrijd. Helaas mocht dat niet baten, de wedstrijd werd verloren met 2-3. Met de nodige peptalk en positie wijzigen was er in de derde wedstrijd resultaat 3-1!  

Lees meer
12-04-2019

Koningsspelen 2019

De Koningsspelen 2019 begonnen vanmorgen met een goed ontbijt, waarna er heerlijk buiten op het DES veldje allerlei spelen gedaan konden worden, bij Excelsior op het plein kon worden gedrumd op emmers en binnen de dans bij het lied Pasapas geoefend kon worden. Heerlijk bewegen de hele ochtend met als klap op de vuurpijl de dans op het plein voor belangstellenden opvoeren. Het was een gezellige en feestelijke ochtend!

Lees meer