Nieuws

19-12-2019

Kerst 2019

Kerst 2019 gaat de boeken in als supergezellig! Terwijl de kinderen in hun eigen groep hun kerstviering hadden, waarbij de komst van Christus centraal stond, konden de ouders binnen en buiten genieten van onze gezellige kerstmarkt. Er stonden mooi versierde kramen in de hal, er was glühwein, chocolademelk, limonade, koek en er waren warme rookworsten te verkrijgen. Het IKC orkest speelde een paar klassieke kerstnummers en er was een heus koortje die meerstemmig kerstliederen ten gehore bracht. We danken de ouderraad voor het vele werk dat ze hebben verricht om dit tot een succes te maken.

Lees meer
05-12-2019

Sint 2019

Vandaag hebben we Sint en zijn Pieten mogen ontvangen. Gelukkig was Verdwaalpiet er ook bij. Door het leger zijn ze veilig bij ons IKC gebracht.  We zijn supertrots dat we tijdens het zingen begeleid werden door ons eigen IKC orkest. Na de happening op het plein heeft Sint de groepen bezocht en in de groepen 5 t/m 8 zijn er surprises uitgepakt. Zo hebben we een mooie en fijne dag met elkaar beleefd. We willen alle mensen bedanken die hun bijdrage aan deze dag hebben geleverd. Het was super!

Lees meer
27-11-2019

Rommelpiet 2019

Afgelopen nacht zijn er wat onhandige Pieten langsgeweest. Wat een rommel. Gelukkig is het ze wel gelukt om de schoenen te vullen met iets lekkers. Dank u wel Sint en Piet.

Lees meer
22-11-2019

Jong Papendrecht denkt mee 2019

Afgelopen weken mochten enkele leerlingen uit groep 7 in het kader van 'Jong Papendrecht Denkt Mee', meedenken om Papendrecht nog mooier te maken. Daarnaast is er ook meegedacht over thema's als 'laaggeletterdheid' en 'vrijheid'. Samen met groep 7 leerlingen van andere scholen hebben de kinderen gisterenochtend hun beste ideeën gepresenteerd in de raadzaal van het gemeentehuis. Naast de burgemeester en wethouders, waren ook veel ouders en belangstellenden aanwezig. Natuurlijk allemaal nieuwsgierig naar de ideeën die de kinderen hadden bedacht.

Lees meer
20-11-2019

Staking in de zorg - bezoek aan ziekenhuis

In verband met de landelijke stakingsdag van de zorg was groep 4a uitgenodigd door afdeling G1 van het ASZ in Dordrecht.
Een ludieke actie om kennis over te brengen over het menselijk lichaam en aandacht te schenken aan goede zorg!
Het was een leerzame en gezellige ochtend!

Lees meer
14-11-2019

Groepen 5 bezoeken ouderen

De groepen 5 hebben afgelopen week een bezoek gebracht aan woonzorgcentrum De Markt. Een geweldige les over geschiedenis, een onderdeel van onze nieuwe methode Samen op Aarde. Wat een prachtige verhalen hebben wij gehoord over hoe het vroeger was.

Lees meer
08-11-2019

Themaweek Kerk en School 2019

 

Deze week hebben we, in het kader van de themaweek Kerk en School, gewerkt rondom het thema 'Feest'. Een onderdeel daarbij is om de kerk, die deze week aan ons verbonden is, te bezoeken. Daarom hebben alle kinderen gisteren de Sionskerk bezocht. Hoe ziet de kerk er van binnen uit en wat betekenen al die symbolen? De dominee heeft veel uitgelegd en vragen beantwoord. Zondag sluiten we de themaweek af tijdens de ochtenddienst om 9.30 uur in de Sionskerk. Van harte welkom!

Lees meer
07-11-2019

Fietscontrole 2019

Afgelopen dinsdagochtend en vanochtend zijn de fietsen van de kinderen van de groepen 5 t/m 8 gecontroleerd. Werken de remmen? Doet de bel het? Is de verlichting in orde? Zijn de banden hard genoeg? Dit en nog meer is gecheckt en kleine reparaties zijn uitgevoerd. Het is belangrijk dat met de donkere dagen de fietsen (en met name de verlichting) in orde zijn. Blijft u regelmatig de fiets van uw kind controleren? Wel zo veilig. Alle ouders die hieraan meewerkten en Korteland Rijwielen: hartelijk dank!!

Lees meer
06-11-2019

Staking

Wij staken vandaag. Investeer in onderwijs met structurele gelden om de problemen structureel aan te pakken. Zie ook onze facebookpagina en instagram

Lees meer
01-11-2019

Breakdance!

Deze week hebben alle kinderen van ons IKC kennis gemaakt met breakdance. Op je hoofd staan, handstand proberen, kunsten op de vloer, allemaal onderdelen van breakdance. Meester Roderick, werkzaam bij o.a. dansschool K'Dans in Zwijndrecht, verzorgde op energieke en enthousiaste wijze de lessen. Meester Roderick verzorgt ook momenteel lessen voor kinderen van ons IKC als activiteit na lestijd. Aan het eind van de les liet de meester tevens zijn eigen breakdance kunsten zien. Op de foto, die we via Roderick ontvingen, zien we enkele breakdancers.

Lees meer