Nieuws

27-01-2020

SOS Koala actie!

In groep 7 is vorige week, door een aantal leerlingen, het initiatief ontstaan om lege flessen in te zamelen voor de actie Zapp Your Planet SOS Koala van het Wereldnatuurfonds. In een paar dagen tijd zijn er zo'n 385 lege flessen opgehaald, wat al een mooi van € 96,30 heeft opgeleverd. Dit bedrag is inmiddels overgemaakt naar het WNF. We zijn trots op de initiatiefnemers.
Afgelopen zaterdagavond werd door Zapp Your Planet bekend gemaakt dat de tussenstand van alle acties in Nederland € 145.027,91 is. Met al dat geld worden nieuwe bomen geplant, zodat de Koala's weer een nieuw leefgebied krijgen.

Lees meer
24-01-2020

Gastles Waterschap

De groepen 5 hebben deze week een boeiende gastles over het Waterschap gehad. Meester Hans, van Waterschap Rivierenland, legde van alles uit en de kinderen mochten interesante proefjes doen. Zo leuk kan leren zijn!!

Lees meer
23-01-2020

Voorleesochtend 2020

Vanmorgen hadden we onze jaarlijkse voorleesochtend. In elke groep kwam een ouder iets vertellen over zijn/haar beroep en werd er natuurlijk voorgelezen aan de kinderen. Vele beroepen, zoals verpleegsters, kapster, slager, fotografe, reservist, politie, brandweer, mensen van de eerste hulp en BHV, kraamverzorgsters, gedragsdeskundige, chocolatier waren vertegenwoordigd. Verder waren ook de wethouder en burgemeester van de partij. We danken iedereen voor hun inzet. Het was een geslaagde, interessante en mooie ochtend!!

Lees meer
17-01-2020

Koffieochtend Buurtgezinnen

Afgelopen woensdag, 15 januari, was er een koffieochtend op ons IKC. Een aantal ouders was hierbij aanwezig om meer te horen over het thema Buurtgezinnen. Judith Lorier heeft hier, onder het genot van een lekker kopje koffie/thee en wat lekkers, een prachtige en interessante presentatie over gehouden. Judith is coördinator van buurtgezinnen Papendrecht. We hopen vaker dergelijke koffieochtenden te organiseren.

Lees meer
06-01-2020

2020

We zijn vandaag weer begonnen. We wensen iedereen een fantastisch 2020 toe!!

Lees meer
23-12-2019

Kerstvakantie 2019

Lees meer
20-12-2019

Schaatsen 2019

Gisteren was het weer Skate Thursday. Alles wat rolt en wieltjes heeft mocht weer meegenomen worden. Daarnaast gingen de kinderen van de bovenbouw lekker schaatsen op de Papendrechtse ijsbaan. Vandaag mochten de laatste bovenbouwgroepen hun kunsten op het ijs vertonen.

Lees meer
19-12-2019

Kerst 2019

Kerst 2019 gaat de boeken in als supergezellig! Terwijl de kinderen in hun eigen groep hun kerstviering hadden, waarbij de komst van Christus centraal stond, konden de ouders binnen en buiten genieten van onze gezellige kerstmarkt. Er stonden mooi versierde kramen in de hal, er was glühwein, chocolademelk, limonade, koek en er waren warme rookworsten te verkrijgen. Het IKC orkest speelde een paar klassieke kerstnummers en er was een heus koortje die meerstemmig kerstliederen ten gehore bracht. We danken de ouderraad voor het vele werk dat ze hebben verricht om dit tot een succes te maken.

Lees meer
05-12-2019

Sint 2019

Vandaag hebben we Sint en zijn Pieten mogen ontvangen. Gelukkig was Verdwaalpiet er ook bij. Door het leger zijn ze veilig bij ons IKC gebracht.  We zijn supertrots dat we tijdens het zingen begeleid werden door ons eigen IKC orkest. Na de happening op het plein heeft Sint de groepen bezocht en in de groepen 5 t/m 8 zijn er surprises uitgepakt. Zo hebben we een mooie en fijne dag met elkaar beleefd. We willen alle mensen bedanken die hun bijdrage aan deze dag hebben geleverd. Het was super!

Lees meer
27-11-2019

Rommelpiet 2019

Afgelopen nacht zijn er wat onhandige Pieten langsgeweest. Wat een rommel. Gelukkig is het ze wel gelukt om de schoenen te vullen met iets lekkers. Dank u wel Sint en Piet.

Lees meer