Nieuws

23-01-2020

Voorleesochtend 2020

Vanmorgen hadden we onze jaarlijkse voorleesochtend. In elke groep kwam een ouder iets vertellen over zijn/haar beroep en werd er natuurlijk voorgelezen aan de kinderen. Vele beroepen, zoals verpleegsters, kapster, slager, fotografe, reservist, politie, brandweer, mensen van de eerste hulp en BHV, kraamverzorgsters, gedragsdeskundige, chocolatier waren vertegenwoordigd. Verder waren ook de wethouder en burgemeester van de partij. We danken iedereen voor hun inzet. Het was een geslaagde, interessante en mooie ochtend!!

Lees meer
17-01-2020

Koffieochtend Buurtgezinnen

Afgelopen woensdag, 15 januari, was er een koffieochtend op ons IKC. Een aantal ouders was hierbij aanwezig om meer te horen over het thema Buurtgezinnen. Judith Lorier heeft hier, onder het genot van een lekker kopje koffie/thee en wat lekkers, een prachtige en interessante presentatie over gehouden. Judith is coördinator van buurtgezinnen Papendrecht. We hopen vaker dergelijke koffieochtenden te organiseren.

Lees meer
06-01-2020

2020

We zijn vandaag weer begonnen. We wensen iedereen een fantastisch 2020 toe!!

Lees meer
23-12-2019

Kerstvakantie 2019

Lees meer
20-12-2019

Schaatsen 2019

Gisteren was het weer Skate Thursday. Alles wat rolt en wieltjes heeft mocht weer meegenomen worden. Daarnaast gingen de kinderen van de bovenbouw lekker schaatsen op de Papendrechtse ijsbaan. Vandaag mochten de laatste bovenbouwgroepen hun kunsten op het ijs vertonen.

Lees meer
19-12-2019

Kerst 2019

Kerst 2019 gaat de boeken in als supergezellig! Terwijl de kinderen in hun eigen groep hun kerstviering hadden, waarbij de komst van Christus centraal stond, konden de ouders binnen en buiten genieten van onze gezellige kerstmarkt. Er stonden mooi versierde kramen in de hal, er was glühwein, chocolademelk, limonade, koek en er waren warme rookworsten te verkrijgen. Het IKC orkest speelde een paar klassieke kerstnummers en er was een heus koortje die meerstemmig kerstliederen ten gehore bracht. We danken de ouderraad voor het vele werk dat ze hebben verricht om dit tot een succes te maken.

Lees meer
05-12-2019

Sint 2019

Vandaag hebben we Sint en zijn Pieten mogen ontvangen. Gelukkig was Verdwaalpiet er ook bij. Door het leger zijn ze veilig bij ons IKC gebracht.  We zijn supertrots dat we tijdens het zingen begeleid werden door ons eigen IKC orkest. Na de happening op het plein heeft Sint de groepen bezocht en in de groepen 5 t/m 8 zijn er surprises uitgepakt. Zo hebben we een mooie en fijne dag met elkaar beleefd. We willen alle mensen bedanken die hun bijdrage aan deze dag hebben geleverd. Het was super!

Lees meer
27-11-2019

Rommelpiet 2019

Afgelopen nacht zijn er wat onhandige Pieten langsgeweest. Wat een rommel. Gelukkig is het ze wel gelukt om de schoenen te vullen met iets lekkers. Dank u wel Sint en Piet.

Lees meer
22-11-2019

Jong Papendrecht denkt mee 2019

Afgelopen weken mochten enkele leerlingen uit groep 7 in het kader van 'Jong Papendrecht Denkt Mee', meedenken om Papendrecht nog mooier te maken. Daarnaast is er ook meegedacht over thema's als 'laaggeletterdheid' en 'vrijheid'. Samen met groep 7 leerlingen van andere scholen hebben de kinderen gisterenochtend hun beste ideeën gepresenteerd in de raadzaal van het gemeentehuis. Naast de burgemeester en wethouders, waren ook veel ouders en belangstellenden aanwezig. Natuurlijk allemaal nieuwsgierig naar de ideeën die de kinderen hadden bedacht.

Lees meer
20-11-2019

Staking in de zorg - bezoek aan ziekenhuis

In verband met de landelijke stakingsdag van de zorg was groep 4a uitgenodigd door afdeling G1 van het ASZ in Dordrecht.
Een ludieke actie om kennis over te brengen over het menselijk lichaam en aandacht te schenken aan goede zorg!
Het was een leerzame en gezellige ochtend!

Lees meer