Nieuws

21-02-2019

Skate Thursday

Het was vandaag 'Skate Thursday'. Alles wat wieltjes heeft en normaal gesproken niet mee mag, mag op Skate Thursday juist wel mee. Elke donderdag voor een vakantie is het Skate Thursday. Tja, dat hoef je dan niet twee keer te zeggen tegen de kinderen.

Lees meer
19-02-2019

Pianotrap

De wereld zit vol objecten en materialen die kunnen geleiden. De plusgroep 7/8 heeft hier gebruik van gemaakt om een pianotrap in de school te realiseren.  Door een goede samenwerking, veel testen en ontdekken is het hun gelukt om van de trap een muzikale belevenis te maken.

Lees meer
16-02-2019

Open dag 2019

We kijken terug op een geslaagde open dag met een mooie opkomst. Open dag gemist? U kunt altijd bellen of mailen voor een andere afspraak.

 

Lees meer
15-02-2019

Buiten rekenen

Leren doe je niet alleen binnen. Hier zien we groep 3 rekenen op het plein. Er wordt eerst een som genoemd. De kinderen rekenen die uit en rennen dan naar het kaartje met het juiste antwoord ergens opgehangen op het plein. Een vorm van bewegend leren.

Lees meer
14-02-2019

Mad Science begonnen

Vandaag is de eerste les gestart van Mad Science. Vier groepen met kinderen (in totaal zo'n 70 kinderen) kregen na lestijd verschillende onderdelen vanuit de wetenschap en techniek aangeboden. Gedurende 6 lessen van een uur wordt er elke keer weer een nieuw verrassend onderdeel behandeld. Er werd enthousiast meegedaan door de kinderen. Op onze facebookpagina en op ons instagramaccount vindt u meer foto's. 

Lees meer
12-02-2019

Bezoek uit buitenland

Vanmorgen kregen we bezoek van 15 studenten uit België. Ze zitten in het laatste jaar van hun lerarenopleiding. Ze waren onder de indruk van o.a. de digitalisering, de huiselijke sfeer, de openheid, de zelfstandigheid van de kinderen en de rol van de leerkracht.

Lees meer
11-02-2019

Nieuw logo op keukentje

Vandaag werd ons keukentje weer ons IKC ingereden. Het was weg, omdat het oude logo er nog op stond. Met het nieuwe logo past het nu mooi bij het geheel. We zijn blij met deze nieuwe versie van ons mobiele keukentje.

Lees meer
29-01-2019

Letterfeest

Letterfeest!! Dat was het vanmiddag in de groepen 3. De meest voorkomende letters zijn nu behandeld in de groepen en dat is reden voor een feest. Dat werd gedaan met een letterkleurplaat, het maken van een lettermuts, lekkere letterlimonade drinken en een eierkoek versieren. Dan zing je ook ...

Lees meer
24-01-2019

Voorleesochtend

Vanmorgen hadden we onze spectaculaire voorleesochtend. In elke groep was er een speciale gast uitgenodigd om voor te lezen en iets te vertellen van zijn/ haar beroep, zoals een slager, chocolatier, pizzabakker, kraamverzorgsters, mensen van politie, brandweer en ambulance, medewerkers van RTV Papendrecht, maar ook een echoscopiste, kapster, militair, cortadora, medewerker van McDonalds, medewerker Rode Rruis, activiteitentherapeut, de wethouder onderwijs en de burgemeester. 

Lees meer
22-01-2019

Sneeuwpret

Lekker spelen in en met de sneeuw!! De groepen 1 en 2 deden dat op het schoolplein en/of in het Vondelpark. 

Lees meer